Nieuws

Reactie op begroting

2020 wordt een jaar dat we het liefst zo snel mogelijk willen vergeten. Onze gedachten zijn bij allen die op één of andere manier door het coronavirus zijn getroffen.

Lees verder

Reactie op bezuinigingsvoorstellen

Dinsdag 7 juli 2020 heeft de gemeenteraad van Duiven de koers uitgezet richting door te voeren bezuinigingen. In afwijking met de normale gang van zaken was in deze opzet het geld (de te realiseren bezuiniging dus) leidend en niet beleidswensen en richtingen.

Lees verder

Reactie op de Voorjaarsnota

Op 2 juli heeft Chris Baltjes de reactie van GroenLinks op de voorjaarsnota van de gemeente Duiven uitgesproken tijdens de algemene beschouwingen.

Lees verder

In memoriam Rietje Dellepoort

“Zij heeft de wereld mooier gekleurd.”

Wij zijn verdrietig en verslagen door het trieste bericht dat ons fractielid Rietje Dellepoort op 25 april 2019 is overleden.

Lees verder

Duidelijke piketpalen op weg naar een energieneutraal Duiven

De gemeenteraad in Duiven kreeg afgelopen december een voorstel van het college: ‘Duiven in 2050 energieneutraal.’ Een weinig ambitieus voorstel waarin alleen een einddoel was gesteld. Een einddoel bovendien in strijd met een eerder raadsbreed aangenomen motie; Duiven in 2035 energieneutraal. Dit kan en moet anders was de mening van de GroenLinks fractie.

Lees verder