Na succesvolle acties van afgelopen jaren, wordt er ook dit jaar in de gemeente Duiven de moestuinactie voortgezet!. Dankzij samenwerkingen worden er gratis moestuinzadenpakketten uitgedeeld aan basisscholen. Het zadenpakket bestaat dit jaar uit makkelijk te telen soorten, namelijk: cherrytomaten, frisgroene kropsla, spinazie, zomerprei en worteltjes. 

De moestuinactie heeft als doel om kinderen een gezonde levensstijl mee te geven. Voedseleducatie is daarbij heel belangrijk. Kinderen die meer weten eten, zijn eerder in staat om gezonde en duurzame voedselkeuzes te maken en worden op deze manier gestimuleerd om een gezonde levensstijl te hanteren. Het bijbehorende schoolboekje benadrukt dit belang.

In het bijbehorende schoolboekje staat bijvoorbeeld een link waarin staat uitgelegd wat de inhoud van het moestuinpakket is, de herkomst en het bewaaradvies van de zaden en stap-voor-stap instructies voor het zaaien en planten van de zaden.

Scholen die (nog) geen schoolmoestuin hebben, kunnen op de website van Alliantie Schooltuinen terecht voor handleidingen en inspiratie om zelf aan de slag te gaan met deze moestuinactie. Ook ouders worden aangemoedigd om hieraan deel te nemen. Groente kweken kan immers overal!

De Week van de Schooltuin is van 8 tot 12 april 2024. Scholen kunnen profiteren van subsidiemogelijkheden van het programma Jong Leren Eten. Dit programma ondersteunt initiatieven die een gezonde leefstijl bevorderen.

Doet u ook mee met de moestuinactie?