In Duiven dreigt het geliefde zwembad te sluiten aldus te lezen in de Gelderlander. Het gemeentebestuur is niet helder over het geven van subsidie en eist €11.000 aan huur. Dit maakt het moeilijk zo niet onmogelijk voor het zwembad om te blijven bestaan.

GroenLinks staat volledig achter het behoud van dit belangrijke zwembad. Het is niet alleen geliefd, maar het staat ook symbool voor een grotere trend waarbij dit soort voorzieningen verdwijnen uit de regio. Het is aan de linkse politiek om deze voorzieningen te beschermen.

Onze visie gaat verder dan alleen zwemmen; we streven naar een samenleving waarin iedereen toegang heeft tot essentiële voorzieningen. In ons verkiezingsprogramma hebben we zwemmen als prioriteit benoemd, met de belofte dat elk kind een zwemdiploma kan halen. We zijn ook voorstander van het herintroduceren van schoolzwemmen.

GroenLinks is vanaf het begin onvoorwaardelijk voor het behoud van deze cruciale voorzieningen. We geloven in een overheid die investeert in gezondheid, welzijn en sociale samenhang.

Laten we samen vechten voor het behoud van ons geliefde zwembad. Het is niet zomaar een zwembad; het is het kloppende hart van onze gemeenschap.